Csokoládé manufaktúra
2011-ben a „egy álom vált valóra”, amikor elindult BONMIGNON néven, az első Dabasi Csokoládé Manufaktúra. Kínálatunkban megtalálhatóak az apró csokoládék, feltétes táblás csokoládék, fűszeres táblás csokoládék, töltött-, alkoholos, és mártott bonbonok is.
Kézműves termékeink alapját a Callebaut belga csokoládék alkotják, amely biztos garancia a mindenkori minőségre. Az étcsokoládé 53,8%-os kakaótartalom és a Kiegyensúlyozottan keserű kakaó ízzel rendelkezik. A tejcsokoládék 33,5%-os kakaótartalom mellett tej, kakaó és karamell íz harmóniájával egészülnek ki. A belga fehér csokoládé 28,1%-os kakaótartalma mellett krémes, tejes íz párosul.
Táblás csokoládéinkat szárított fűszerekkel, olajos magvakkal, liofilizált gyümölcsökkel (A liofilizálás egy tartósító eljárás. Ez az eljárás fagyasztva szárítást, más néven víztelenítést jelent.), aszalt gyümölcsökkel, ehető virágokkal készítjük.
Bonbonjaink különféle ízesítésű ganache (selymes, lágy csokoládékrém). A ganache-krém ét-, tej-, és fehér csokoládéból vagy tejszínből készítjük.) krémekkel vannak megtöltve.
Az ízek széles skálája megtalálható a palettánkon:
- étcsokoládé burokban homoktövis ganache krém
- tejcsokoládé burokban mogyorókrém, közepén egy szem mogyoróval
- fehér csokoládé bourbon vaníliás ganache krémmel töltve
- étcsokoládé trüffel golyóban kókusz és passió gyümölcskrém
- tejcsokoládé burokban cappuchino ganache
- fehércsokoládé burokban pisztácia ganache krém egy szem sós pisztáciával
- étcsokoládé burokban baileys ganache krém
- tejcsokoládé burokban kardamonos diópüré
- fehér csokoládé trüffel golyóban tokaji aszú krém, közepén egy szem borban fürdetett mazsola
- étcsokoládé burokban pezsgős, eperdarabos fehér ganache krém
- alkoholban áztatott sárgabarack és marcipán fúzió étcsokoládéba mártva, darált mogyoróval panírozva
- ropogós, mogyorós nugátos kocka
- vajkaramell kocka , vékony fehér csokoládé tetővel, trikolor gabona golyóval, tejcsokoládéba mártva
- rózsavizes ibolya-málna pillecukor étcsokoládéba mártva
- fehér csokoládé burokban meggyes-marcipános ganache krém
- étcsokoládés trüffel golyóban vörösbor ragu, középen egy szem borban áztatott mazsola
- karamellizált mandula darabok és kandírozott gyümölcshalom tejcsokoládéval leöntve
- étcsokoládé burokban narancskrém és kandírozott narancs darabok
- alkoholba áztatott szilva és marcipán fúzió , étcsokoládéba mártva, darált dióval panírozva
- alkoholba áztatott áfonya és marcipán fúzió tejcsokoládéba mártva, hántolt, pörkölt mandulával panírozva